DoctIS - Recepty, eRecepty

 

Dvojice modulů Recepty a eRecepty slouží lékařům pro preskripci receptů, e-receptů a vystavování poukazů. Na recept je možné napsat především položky vedené v sortimentu lékárny (nebo číselníku ZP), případně textovou informaci – pro případ předpisu k přípravě magistraliter.

Již při předepisování léků může lékař online ověřit a následně sdělit pacientovi, zda je daný lék skladem v nemocniční lékárně, což přináší vyšší adhezi pacientů k lékárně nemocnice a lepší spokojenost pacientů se službami lékárny. Lékaře dále informuje aplikace o skutečných nákladech předepisovaných na účet ZP či o aktuálně platných doplatcích nebo preskripčních omezeních. Pokud využívají aplikaci různá oddělení nemocnice, lze s výhodou využít přehledy preskripce na pacienta a zamezit tak duplicitní preskripci nebo interakcím léčiv. Pro systém je vhodné napojení na centrální databázi čísel pojištěnců z nemocničního systému.

Do preskripce lze integrovat tisk čárových kódů (s číslem pojištěnce a IČZ/IČP lékaře), což výrazně zjednoduší a zefektivní zpracování dokladů v lékárně.

Preskripci lékařů je posléze možné přehledně a rychle monitorovat pomocí reportingového modulu Expert.

Objednávání pacientů lékařem

Background Image

Header Color

:

Content Color

: